fbpx
hello.nl@kalibra.nl

Inspectie: Toets of uw meetinstrumenten nog aan de metrologische wetgeving voldoet

Contact opnemen

Vragen? Neem geheel vrijblijvend contact met mij op

Bianca Nelissen

Accountmanager

0616037045 bianca.nelissen@kalibra.nl

Wat is een inspectie?

Inspectie in de metrologie betreft het toetsen of een meetinstrument aan de metrologische wetgeving voldoet. Wij zijn een formele inspectie instelling en voeren de inspectie uit als een onafhankelijke instelling. Een metrologische keuring staat daarom vooral voor objectiviteit en deskundigheid.

Waarom zou u een meetinstrument laten inspecteren?

Het gebruik van geïnspecteerde apparatuur is verplicht volgens de Metrologiewet bij de verkoop van producten aan de consument: de leverancier verkoopt een hoeveelheid producten en de leverancier moet garanderen dat de consument ontvangt waarvoor betaald wordt.

Hoe wordt een inspectie uitgevoerd?

We kalibreren meetmiddelen om de nauwkeurigheid te bepalen. Bij inspectie toetsen we, naast de kalibratie, of het meetinstrument aan alle gestelde eisen voldoet.

Welke meetmiddelen inspecteren we voor u?

We zijn expert op het gebied van verschillende soorten inspecties. Hieronder vindt u een overzicht van de grootheden waarvoor meetmiddelen te inspecteren zijn:

  • Massa
  • Tankinhoudsbepaling

Daarom kiest u voor ons:

  • Veel expertise en ervaring met inspecties
  • Kwaliteitssysteem werkt conform internationaal erkende kalibratienorm ISO 17065 & ISO 17020
  • Geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie
  • Erkend door het Nederlands Meetinstrument

 

Kunnen we iets voor u betekenen op het gebied van inspectie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

voedinsundustrie kalibratie

Inspectie en keuringen | Kalibra controleert en valideert

Welke meetmiddelen inspecteren we voor u?

Kalibra is expert op het gebied van verschillende soorten inspecties. Hieronder vindt u een overzicht van de grootheden waarvoor meetmiddelen te inspecteren zijn

Kalibreren massa

Massa

Kalibreren tank inhoudsbepaling

Tank inhoudsbepaling

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Bianca Nelissen

Accountmanager

Kalibra is branchegericht

De manier waarop Kalibra te werk gaat is branchegericht. Ieder branche is anders en vraagt om een andere aanpak. Klik hieronder op uw branche voor meer informatie.

Voedingsindustrie

Bij het produceren van voedingsproducten staat kwaliteit voorop. Welke producten u ook produceert, voedselveiligheid is altijd van groot belang.

Zorg

Wilt u controleren of de ruimtes en apparatuur van uw zorginstelling voldoen aan de kwaliteitseisen? Kalibra kalibreert en valideert de kritische meetmiddelen en meetprocessen in ziekenhuizen.

(Bio)Farmacie

Ontwikkelt of produceert u (nieuwe) medicijnen? Dan spelen nauwkeurigheid en omgevingscondities van de meetresultaten een grote rol voor de betrouwbaarheid van het eindproduct.

Laboratoria

Beheerste proces omstandigheden zijn bepalend voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van metingen en analyses in het laboratorium. Door kalibratie van meetmiddelen wordt de juistheid van metingen gewaarborgd. Door validatie van processen worden de condities gewaarborgd, zoals bereiding, verwerking en opslag van producten; een veilige of schone werkomgeving.

Proces- en petrochemie

Kalibra helpt u met de kwaliteits- en veiligheidsborging van uw installaties en meetinstrumenten volgens uw bedrijfseigen regels en geldende regelgeving.

Koeltechniek

De kwaliteit van meetapparatuur en gereedschappen bij het onderhoud en reparaties van koelinstallaties is essentieel om de onderhoudsstatus van de installatie te waarborgen.

Energie

Kalibra heeft veel ervaring met kalibraties en inspecties tijdens productiestops in de energiesector. Wij bieden totaaloplossingen voor veiligheid, kwaliteit en efficiëntie.

Beton centrales

De kwaliteit van beton wordt bepaald door de samenstelling van het product uit de verschillende grondstoffen. Bij de samenstelling van beton is een juiste weging van de hoeveelheden grondstoffen dan ook essentieel.

Garages

Service en reparaties aan (vracht)auto’s veilig en betrouwbaar uitvoeren? Dan moet u kunnen vertrouwen op uw (meet)apparatuur en gereedschap.

Metaal en kunststof

Kwaliteit en veiligheid in de metaal- en kunststofindustrie luisteren uiterst nauw. Kalibra helpt u met de kwaliteits- en veiligheidsborging van uw installaties en meetinstrumenten.