fbpx
hello.nl@kalibra.nl

Beton centrales: Kalibratie en inspectie van weegwerktuigen

Offerte aanvragen

Vragen? Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.

Maikel Bierdrager

Accountmanager

0622902900 maikel.bierdrager@kalibra.nl

Kalibratie en inspectie weegwerktuigen in beton centrales

De kwaliteit van beton wordt bepaald door de samenstelling van het product uit de verschillende grondstoffen. Bij de samenstelling van beton is een juiste weging van de hoeveelheden grondstoffen dan ook essentieel. Door kalibratie en inspectie van de weegwerktuigen bij de afweging, wordt de juistheid van de wegingen gecontroleerd en is de kwaliteit van de geproduceerde betonmortel gewaarborgd.

Kalibra kan u helpen bij het verzorgen van kalibraties volgens de norm OIML R51. En daarnaast bij de inspectie van de gekalibreerde weegwerktuigen conform de Metrologische regelgeving, vastgelegd in de Metrologiewet. Hiermee wordt voldaan aan de eisen uit de norm BRL 1801.

Kalibratie weegwerktuigen

Kalibra verzorgt de kalibratie van automatische weegwerktuigen. De werkzaamheden worden op locatie uitgevoerd, in de gebruikssituatie. Te kalibreren weegwerktuigen zijn:

  • Weegwerktuig voor de afweging van cement
  • Weegwerktuig voor de afweging van grind
  • Weegwerktuig voor de afweging van zand
  • Weegwerktuig voor de afweging van water
  • Weegwerktuig voor de afweging van toeslag
  • Weegwerktuig voor de afweging van hulpstoffen

Overige kalibratie van meetapparatuur zoals niet-automatische weegwerktuigen en thermometers kunnen ook door Kalibra verzorgd worden. Daarnaast kunnen we ten aanzien van deze werkzaamheden u ook van dienst zijn met consultancy.

Inspectie weegwerktuigen

De inspectie van de verschillende weegwerktuigen wordt verzorgd door beoordeling van de metrologische eigenschappen van de weegwerktuigen. Dit gebeurt in het vervolg op de kalibratie van de weegwerktuigen. De inspectie kan uitgevoerd worden op een nieuw weegwerktuig, na herstel van een weegwerktuig of op een weegwerktuig dat in gebruik is.

Accreditatie Kalibra

Kalibra kan u van dienst zijn voor zowel de kalibratie als inspectie van weegwerktuigen. Kalibra is onafhankelijk van een leverancier en daarmee een formeel door de overheid aangewezen instantie voor de inspectie van automatische weegwerktuigen conform de Europese regelgeving (CE).

Voor de inspectie heeft Kalibra een ISO 17020 geaccrediteerd kwaliteitssysteem operationeel. Met inspecties op basis van deze norm wordt voldaan aan de verplichte periodieke inspectie volgens de norm BRL 1801 voor beton centrales.

 

Klanten waar we trots op zijn

Wij werken o.a. voor:

bruil
Cementbouw logo
mebin logo

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op.

Maikel Bierdrager

Accountmanager

Onze diensten

Kalibra specialiseert zich in kalibraties en validatie. Daarnaast verzorgen wij ook inspecties en metrologische keuringen. Wat wij doen:

Kalibreren

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van kalibraties en neemt graag de zorgen uit handen. Wij werken geheel conform de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025, zijn snel en nauwkeurig.

Gereedschap keuren op locatie

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van kalibraties en neemt graag de zorgen uit handen. Wij werken geheel conform de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025, zijn snel en nauwkeurig.

Visualisatie van luchtstroming

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van kalibraties en neemt graag de zorgen uit handen. Wij werken geheel conform de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025, zijn snel en nauwkeurig.

Trainingen

Wij werken branchegericht

IJken

In de IJkwet (nu Metrologiewet) werd de inspectie van meetinstrumenten aangeduid met de term ijken: het vaststellen of het meetmiddel, meetsysteem of referentiemateriaal geheel voldoet aan geldende wettelijke voorschriften.

Valideren

Met het valideren van (bedrijfs-)processen leveren wij u het gedocumenteerde bewijs of kritische ruimten/apparatuur voldoen aan de internationale richtlijnen.

Valideren (medische) gassen

Op zoek naar een expert voor het valideren van (medische) gassen? Wij controleren of uw gassen voldoen aan de (inter-)nationale normen en richtlijnen. We bekijken of uw gassen voldoen aan alle criteria en doen aanbevelingen om te voldoen aan de geldende kwaliteitsnorm.

Inspectie

Inspectie in de metrologie betreft het toetsen of een meetinstrument aan de metrologische wetgeving voldoet.

Kalibratie meetmiddelen

Kalibra is expert op het gebied van verschillende soorten kalibraties. We kunnen u helpen met de kalibratie van uw meetinstrumenten. Zowel losse meetmiddelen kunnen gekalibreerd worden, als vast opgestelde meetmiddelen in het productieproces.

OK & CSA OKé

Patiënten komen in hun meest kwetsbare toestand in uw operatiekamer. Dat schept enorme verantwoordelijkheid. OK OKé is een aanpak voor technisch onderhoud en beheer in operatiekamers.

Detachering

Opgeleide en ervaren Kalibra medewerkers zijn voor korte of langere tijd op afroep beschikbaar. Zelfs enkele dagen per jaar is mogelijk en bent u vaak zelfs goedkoper uit.

Consultancy

Bij het uitvoeren van kalibraties en validaties kan onze consultancy u van dienst zijn als het gaat om advies en begeleiding.

Gasdetectie

Om zeker te zijn dat uw gasdetectoren goed werken is periodieke kalibratie en preventief onderhoud nodig. Naast de kalibratie en het preventieve onderhoud voeren wij ook reparaties uit. Uiteraard met behoud van garantie.

Onderhoud en beheer

Uw installaties moeten doen waar ze voor zijn aangeschaft. Kalibra verzorgt onderhoud en beheer van al uw materieel. Van gereedschap tot koelkast. Professioneel en praktisch.