fbpx
hello.nl@kalibra.nl

Kalibreren en valideren in laboratoria voor een hoge kwaliteit van metingen en analyse processen

Offerte aanvragen

Vragen? Neem geheel vrijblijvend contact met mij op

Beheerste proces omstandigheden zijn bepalend voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van metingen en analyses in het laboratorium.
Door kalibratie van meetmiddelen wordt de juistheid van metingen gewaarborgd. Door validatie van processen worden de condities gewaarborgd, zoals bereiding, verwerking en opslag van producten; een veilige of schone werkomgeving.

Kalibraties in laboratoria

Wij voeren onze werkzaamheden op locatie uit, zoveel mogelijk in de gebruikssituatie. Wij kalibreren onder andere:

  • Weegwerktuigen voor het nauwkeurig afwegen van het product
  • Hygrometers voor het meten van luchtvochtigheid in een klimaatkast
  • Frequentiemeters bij roerder
  • Drukmeters bij procesbereiding
  • Flowmeters bij toevoer van vloeistoffen in een product
  • Thermometers in vriezers; koelkasten, stoven of ovens

Valideren in een laboratorium

Wij verzorgen in laboratoria de validatie van ruimten met beheerste omgevingscondities, zoals cleanrooms of geklimatiseerde ruimten. De werkzaamheden verzorgen wij altijd op locatie, in de gebruikssituatie. Voorbeelden van te valideren ruimten zijn:

  • Cleanrooms voor het waarborgen van een schone werkomgeving
  • LAF kasten, zuurkasten en microbiologische veiligheidsbanken
  • CO2 incubatoren
  • Vriezers, koelkasten, stoven of ovens

Daarom kiezen voor Kalibra

Voor de uitvoering van de werkzaamheden in een laboratorium zijn vaak specifieke kwaliteitseisen van toepassing. Deze eisen zijn vastgelegd in GMP-normen of de ISO 17025 norm.

Wij hebben zowel voor de kalibratie van meetinstrumenten als voor de validatie van ruimten een ISO 17025 geaccrediteerd kwaliteitssysteem en zijn dus een gekwalificeerd toeleverancier voor ISO 17025 geaccrediteerde laboratoria. Bovendien zijn onze medewerkers gekwalificeerd om in GMP-omgevingen te werken.

Meerdere werkzaamheden kunnen wij aansluitend verzorgen, waardoor het aantal toeleveranciers voor deze verschillende werkzaamheden beperkt blijft. Wij nemen dat voor u uit handen.

Daarnaast zijn wij geen leverancier van apparatuur. Dit zorgt voor de waarborging van objectiviteit bij de metingen en dienstverlening.

Ontvangt u graag meer informatie over valideren in een laboratorium? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Klanten waar we trots op zijn

Wij werken o.a. voor:

eurofins logo
kiwa logo
rivm logo

Consultancy voor laboratoria

Wij kunnen u ook van dienst zijn met consultancy, zoals bij het beheer van meetmiddelen, of bij vragen over toepassing van meetmiddelen en vereiste nauwkeurigheid en/of toleranties. Dit alles natuurlijk geheel in aansluiting op de eisen uit de kwaliteitsborgingssystemen, zoals ISO 17025, welke in laboratoria operationeel zijn. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met mij op!

Frank Kolen

Accountmanager

Diensten

Kalibra specialiseert zich in kalibraties en validatie. Daarnaast verzorgen wij ook inspecties en metrologische keuringen. Wat wij doen:

Kalibreren

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van kalibraties en neemt graag de zorgen uit handen. Wij werken geheel conform de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025, zijn snel en nauwkeurig.

Gereedschap keuren op locatie

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van kalibraties en neemt graag de zorgen uit handen. Wij werken geheel conform de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025, zijn snel en nauwkeurig.

Visualisatie van luchtstroming

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van kalibraties en neemt graag de zorgen uit handen. Wij werken geheel conform de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025, zijn snel en nauwkeurig.

Trainingen

Wij werken branchegericht

IJken

In de IJkwet (nu Metrologiewet) werd de inspectie van meetinstrumenten aangeduid met de term ijken: het vaststellen of het meetmiddel, meetsysteem of referentiemateriaal geheel voldoet aan geldende wettelijke voorschriften.

Valideren

Met het valideren van (bedrijfs-)processen leveren wij u het gedocumenteerde bewijs of kritische ruimten/apparatuur voldoen aan de internationale richtlijnen.

Valideren (medische) gassen

Op zoek naar een expert voor het valideren van (medische) gassen? Wij controleren of uw gassen voldoen aan de (inter-)nationale normen en richtlijnen. We bekijken of uw gassen voldoen aan alle criteria en doen aanbevelingen om te voldoen aan de geldende kwaliteitsnorm.

Inspectie

Inspectie in de metrologie betreft het toetsen of een meetinstrument aan de metrologische wetgeving voldoet.

Kalibratie meetmiddelen

Kalibra is expert op het gebied van verschillende soorten kalibraties. We kunnen u helpen met de kalibratie van uw meetinstrumenten. Zowel losse meetmiddelen kunnen gekalibreerd worden, als vast opgestelde meetmiddelen in het productieproces.

OK & CSA OKé

Patiënten komen in hun meest kwetsbare toestand in uw operatiekamer. Dat schept enorme verantwoordelijkheid. OK OKé is een aanpak voor technisch onderhoud en beheer in operatiekamers.

Detachering

Opgeleide en ervaren Kalibra medewerkers zijn voor korte of langere tijd op afroep beschikbaar. Zelfs enkele dagen per jaar is mogelijk en bent u vaak zelfs goedkoper uit.

Consultancy

Bij het uitvoeren van kalibraties en validaties kan onze consultancy u van dienst zijn als het gaat om advies en begeleiding.

Gasdetectie

Om zeker te zijn dat uw gasdetectoren goed werken is periodieke kalibratie en preventief onderhoud nodig. Naast de kalibratie en het preventieve onderhoud voeren wij ook reparaties uit. Uiteraard met behoud van garantie.

Onderhoud en beheer

Uw installaties moeten doen waar ze voor zijn aangeschaft. Kalibra verzorgt onderhoud en beheer van al uw materieel. Van gereedschap tot koelkast. Professioneel en praktisch.