fbpx
hello.nl@kalibra.nl

Zorg

De juiste temperatuur van ruimten, de perfecte afstemming van uw meetapparatuur: In ziekenhuizen en zorginstellingen dient u te voldoen aan strenge eisen voor de omgevingscondities van patiënten.

Precisie en betrouwbaarheid zijn van groot belang in de zorg. Wilt u controleren of de ruimtes, apparatuur en ruimtes van uw zorginstelling voldoen aan de kwaliteitseisen? Kalibra kalibreert en valideert de kritische meetmiddelen en meetprocessen in ziekenhuizen.

 

Waarom kaliberen of valideren in de zorg?

Zorginstellingen dienen te voldoen aan strenge kwaliteitsnormen van de IGJ (Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd). Niet alleen de IGJ verwacht kwaliteit, maar ook patiënten letten hier steeds meer op. Zij kiezen tegenwoordig voor het beste ziekenhuis, in plaats van een ziekenhuis dichtbij huis.

Kalibra waarborgt de betrouwbaarheid en kwaliteit in de zorg door ruimtes en meetmiddelen te kalibreren, valideren en inspecteren.

 

Gespecialiseerd in zorg-specifieke werkzaamheden

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van metingen, validaties en inspecties voor zorginstellingen. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in het technisch onderhoud en beheer van operatiekamers, beter bekend als de ‘OK Oké’ aanpak. Ziekenhuizen werken veel met steriele ruimtes, ook wel cleanrooms.

Voldoen deze ruimtes volledig aan alle eisen? We doen graag een grondige controle.

Productiestop in de zorg

Maakt jouw organisatie ook gebruik van een productiestop? Wij begrijpen als geen ander dat tijd en beschikbaarheid van jouw installaties van cruciaal belang zijn voor jouw organisatie. Daarom is een rustige periode voor jouw organisatie hét moment om kalibraties uit te voeren. Wij bieden efficiënte en doeltreffende kalibratie services die naadloos aansluiten op jouw planning. Benieuwd naar onze werkwijze?

Vraag offerte aan

Wat kunnen we voor u valideren en kalibreren?

We zorgen voor zorgvuldige kalibratie van de meetapparatuur in uw zorginstellingen. Daarnaast valideren we de meetprocessen in de ruimtes, zoals in OK’s en andere cleanrooms. Hieronder vindt u een overzicht met de meetmiddelen en ruimtes die we controleren in ziekenhuizen en zorginstellingen.

Wij kalibreren en valideren:

OK’s (Operatiekamers) & CSA

Cleanrooms

Was- en sterilisatieapparatuur

Koelkasten, vriezers, incubatoren, ovens

Apotheek

Kalibreren elektrische grootheden

Elektrische meetmiddelen

Drukmeters

Kalibreren temperatuur

Thermometers

Kalibreren luchtvochtigheid

Luchtvochtigheidsmeters

Kalibreren massa

Weegwerktuigen

Wij kalibreren:

Drukmeters

Kalibreren temperatuur

Thermometers

Kalibreren luchtvochtigheid

Luchtvochtigheidsmeters

Kalibreren massa

Weegwerktuigen

Kalibreren elektrische grootheden

Elektrische meetmiddelen 

Wij valideren:

Koelkasten, vriezers, incubatoren, ovens 

Cleanroom

Apotheek

OK’s (Operatiekamers) & CSA

Was- en sterilisatieapparatuur 

Zo waarborgt Kalibra kwaliteit in de zorg

De specialisten van Kalibra hebben ruime ervaring in de zorgsector. We kalibreren, valideren en voeren inspecties uit in ziekenhuizen waar strenge richtlijnen en kwaliteitsnormen gelden. We voldoen aan internationale normen en zijn door erkende instanties geaccrediteerd en gecertificeerd.

Bij het uitvoeren van een kalibratie, validatie en/of inspectie geven we certificaten en specifieke documenten af die nodig zijn om het beheer aantoonbaar te maken, dat wordt voldaan aan de gestelde eisen.

Ons kwaliteitssysteem werkt conform de internationaal erkende kalibratienorm NEN-EN-ISO 17025. Kalibra werkt onafhankelijk, omdat we geen belang hebben bij de gekalibreerde, gevalideerde en geïnspecteerde apparaten, ruimtes en processen. De RvA (Raad van Accreditatie) bevestigt dit met een accreditatie.

Cleanroom validatie

Beschikt uw zorginstelling over een cleanroom? In deze steriele kamer staat de hygiëne en veiligheid van patiënten voorop. Het klimaat moet hier optimaal, continu en schoon zijn. Kalibra is expert in het valideren van cleanrooms.

We zorgen voor een contole op de meetprocessen in de ruimte, de instrumenten en de apparatuur. En als enige in Nederland onder accreditatie.

Kalibra is geaccrediteerd voor de zorg

In de zorgsector wordt steeds meer gevraagd naar kalibratie-, validatie- en inspectie werkzaamheden te laten uitvoeren door een geaccrediteerde organisatie. Kalibra is geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie.

We zijn bevoegd om kalibratie- en validatiecertificaten af te geven die zijn voorzien van het accreditatie logo.

OK OKé: speciale aanpak voor OK’s

Specifiek voor de operatiekamer hanteert Kalibra een specialistische aanpak, namelijk de OK OKé. Met OK OKé garanderen we een technisch veilige en onderhoudsvriendelijke operatiekamer.

We voeren niet alleen de vereiste kalibratie- en validatieactiviteiten uit, maar doen vervolgens ook het technisch onderhoud. Dat maakt deze aanpak bijzonder. Alles voor het leveren van de juiste zorg aan de patiënt.

Kalibra draagt graag bij aan die kwaliteitsnorm. Als klant in de zorgsector kunt u zeker zijn van alle kritische onderdelen in de OK. Met een OK OKé aanpak voldoet een OK namelijk aan alle eisen van de IGJ en alle wet- en regelgevingen die hieraan verbonden zijn.

Dezelfde aanpak is ook voor de CSA (Centrale Sterilisatie Afdeling) beschikbaar.

Klanten uit de zorg

Wij werken oa voor:

bravis logo
amc logo
zuyderland logo

Hoe kunnen we u verder helpen?

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van geaccrediteerde kalibraties voor ziekenhuizen en zorginstellingen. We helpen u hier graag bij verder.

Heeft u vragen of kan u advies gebruiken over kalibreren, valideren of inspecties in de zorg?  Neem dan contact op met één van onze adviseurs via de telefoon, stel uw vraag via het contactformulier of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.

Frank Kolen

Accountmanager

Diensten

Kalibra specialiseert zich in kalibraties en validatie. Daarnaast doen wij ook inspecties en metrologische keuringen. Wat wij doen:

Kalibreren

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van kalibraties en neemt graag de zorgen uit handen. Wij werken geheel conform de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025, zijn snel en nauwkeurig.

Gereedschap keuren op locatie

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van kalibraties en neemt graag de zorgen uit handen. Wij werken geheel conform de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025, zijn snel en nauwkeurig.

Visualisatie van luchtstroming

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van kalibraties en neemt graag de zorgen uit handen. Wij werken geheel conform de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025, zijn snel en nauwkeurig.

Trainingen

Wij werken branchegericht

IJken

In de IJkwet (nu Metrologiewet) werd de inspectie van meetinstrumenten aangeduid met de term ijken: het vaststellen of het meetmiddel, meetsysteem of referentiemateriaal geheel voldoet aan geldende wettelijke voorschriften.

Valideren

Met het valideren van (bedrijfs-)processen leveren wij u het gedocumenteerde bewijs of kritische ruimten/apparatuur voldoen aan de internationale richtlijnen.

Valideren (medische) gassen

Op zoek naar een expert voor het valideren van (medische) gassen? Wij controleren of uw gassen voldoen aan de (inter-)nationale normen en richtlijnen. We bekijken of uw gassen voldoen aan alle criteria en doen aanbevelingen om te voldoen aan de geldende kwaliteitsnorm.

Inspectie

Inspectie in de metrologie betreft het toetsen of een meetinstrument aan de metrologische wetgeving voldoet.

Kalibratie meetmiddelen

Kalibra is expert op het gebied van verschillende soorten kalibraties. We kunnen u helpen met de kalibratie van uw meetinstrumenten. Zowel losse meetmiddelen kunnen gekalibreerd worden, als vast opgestelde meetmiddelen in het productieproces.

OK & CSA OKé

Patiënten komen in hun meest kwetsbare toestand in uw operatiekamer. Dat schept enorme verantwoordelijkheid. OK OKé is een aanpak voor technisch onderhoud en beheer in operatiekamers.

Detachering

Opgeleide en ervaren Kalibra medewerkers zijn voor korte of langere tijd op afroep beschikbaar. Zelfs enkele dagen per jaar is mogelijk en bent u vaak zelfs goedkoper uit.

Consultancy

Bij het uitvoeren van kalibraties en validaties kan onze consultancy u van dienst zijn als het gaat om advies en begeleiding.

Gasdetectie

Om zeker te zijn dat uw gasdetectoren goed werken is periodieke kalibratie en preventief onderhoud nodig. Naast de kalibratie en het preventieve onderhoud voeren wij ook reparaties uit. Uiteraard met behoud van garantie.

Onderhoud en beheer

Uw installaties moeten doen waar ze voor zijn aangeschaft. Kalibra verzorgt onderhoud en beheer van al uw materieel. Van gereedschap tot koelkast. Professioneel en praktisch.