fbpx
hello.nl@kalibra.nl

Koeltechniek: Kalibratie en keuring koeltechnisch onderhoud

Offerte aanvragen

Vragen? Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.

Maikel Bierdrager

Accountmanager

0622902900 maikel.bierdrager@kalibra.nl

Kalibratie en keuring koeltechnisch onderhoud

De kwaliteit van meetapparatuur en gereedschappen bij het onderhoud en reparaties van koelinstallaties is essentieel om de onderhoudsstatus van de installatie te waarborgen. Door kalibratie van meetmiddelen en keuring van arbeidsmiddelen, wordt de juistheid van de metingen en veiligheid bij onderhoud gewaarborgd.

Voor de uitvoering van de werkzaamheden zijn veelal specifieke kwaliteitseisen van toepassing om aan de eisen voor de kwaliteit of veiligheid van een product te voldoen, zoals vastgelegd in de normen BRL100, VCA en ISO 9000.

Kalibra kan u helpen bij de kalibratie van meetapparatuur bij het onderhoud van koeltechnische installaties. Daarnaast voeren we ook keuringen uit op arbeidsmiddelen.

Kalibratie meetmiddelen

Kalibra verzorgt de kalibratie van meetinstrumenten, in gebruik door koeltechnische monteurs, zoals:

 • Drukmeters
 • Vacuümmeters
 • Thermometers
 • Weegwerktuig (voor het bepalen van de hoeveelheid koudemiddel bij het afvullen)
 • Lektester (voor de controle van lekdichtheid van de koelinstallatie)
 • Andere meetmiddelen zoals multimeters, stroomtangen en momentsleutels

Kalibra kan ten aanzien van deze werkzaamheden u ook van dienst zijn met consultancy.

Keuring arbeidsmiddelen

 • Kalibra verzorgt de keuring van arbeidsmiddelen zoals:
 • Elektrisch handgereedschap (volgens de norm NEN 3140)
 • Brandblussers / EHBO dozen
 • Ladders en trappen
 • Draagbaar klimmaterieel
 • Verbanddozen
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen

Kalibra kan ten aanzien van deze werkzaamheden u ook van dienst zijn met consultancy.

Werkwijze Kalibra

De werkzaamheden kunnen verzorgd worden op locatie met behulp van één van onze mobiele meetkamers. Veelal worden de werkzaamheden op één werkdag verzorgd waarbij de monteurs gedurende één dag alle meetmiddelen laten kalibreren en arbeidsmiddelen laten keuren. U kunt dan gedurende één jaar weer gebruik maken van gekalibreerde meetapparatuur en veilige arbeidsmiddelen.

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van geaccrediteerde kalibraties. Wij werken geheel conform de internationaal erkende norm ISO 17025 voor kwaliteitsborging bij kalibratie instellingen. Kalibra is geen leverancier van apparatuur. Hierdoor is een objectiviteit bij de metingen en dienstverlening gewaarborgd.

Uw meetmiddelen laten kalibreren of apparatuur laten valideren? Vraag een offerte aan of neem contact met ons op.

Klanten waar we trots op zijn

Wij werken o.a. voor:

thermo king
Jhonson control logo
GEA logo

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op.

Maikel Bierdrager

Accountmanager

Diensten

Kalibra specialiseert zich in kalibraties en validatie. Daarnaast verzorgen wij ook inspecties en metrologische keuringen. Wat wij doen:

Kalibreren

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van kalibraties en neemt graag de zorgen uit handen. Wij werken geheel conform de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025, zijn snel en nauwkeurig.

Gereedschap keuren op locatie

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van kalibraties en neemt graag de zorgen uit handen. Wij werken geheel conform de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025, zijn snel en nauwkeurig.

Visualisatie van luchtstroming

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van kalibraties en neemt graag de zorgen uit handen. Wij werken geheel conform de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025, zijn snel en nauwkeurig.

Trainingen

Wij werken branchegericht

IJken

In de IJkwet (nu Metrologiewet) werd de inspectie van meetinstrumenten aangeduid met de term ijken: het vaststellen of het meetmiddel, meetsysteem of referentiemateriaal geheel voldoet aan geldende wettelijke voorschriften.

Valideren

Met het valideren van (bedrijfs-)processen leveren wij u het gedocumenteerde bewijs of kritische ruimten/apparatuur voldoen aan de internationale richtlijnen.

Valideren (medische) gassen

Op zoek naar een expert voor het valideren van (medische) gassen? Wij controleren of uw gassen voldoen aan de (inter-)nationale normen en richtlijnen. We bekijken of uw gassen voldoen aan alle criteria en doen aanbevelingen om te voldoen aan de geldende kwaliteitsnorm.

Inspectie

Inspectie in de metrologie betreft het toetsen of een meetinstrument aan de metrologische wetgeving voldoet.

Kalibratie meetmiddelen

Kalibra is expert op het gebied van verschillende soorten kalibraties. We kunnen u helpen met de kalibratie van uw meetinstrumenten. Zowel losse meetmiddelen kunnen gekalibreerd worden, als vast opgestelde meetmiddelen in het productieproces.

OK & CSA OKé

Patiënten komen in hun meest kwetsbare toestand in uw operatiekamer. Dat schept enorme verantwoordelijkheid. OK OKé is een aanpak voor technisch onderhoud en beheer in operatiekamers.

Detachering

Opgeleide en ervaren Kalibra medewerkers zijn voor korte of langere tijd op afroep beschikbaar. Zelfs enkele dagen per jaar is mogelijk en bent u vaak zelfs goedkoper uit.

Consultancy

Bij het uitvoeren van kalibraties en validaties kan onze consultancy u van dienst zijn als het gaat om advies en begeleiding.

Gasdetectie

Om zeker te zijn dat uw gasdetectoren goed werken is periodieke kalibratie en preventief onderhoud nodig. Naast de kalibratie en het preventieve onderhoud voeren wij ook reparaties uit. Uiteraard met behoud van garantie.

Onderhoud en beheer

Uw installaties moeten doen waar ze voor zijn aangeschaft. Kalibra verzorgt onderhoud en beheer van al uw materieel. Van gereedschap tot koelkast. Professioneel en praktisch.