fbpx
hello.nl@kalibra.nl

Metaal en kunststof

Offerte aanvragen

Vragen? Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.

Bianca Nelissen

Accountmanager

0616037045 bianca.nelissen@kalibra.nl

Kalibratie in de metaal– en kunststof industrie

De kwaliteit van met metaal- en kunststof geproduceerde producten wordt medebepaald door de juiste vorm en afmetingen van het product. In de metaal- en kunststofindustrie is meettechniek dan ook essentieel. Door kalibratie van meetmiddelen om afmetingen te bepalen, wordt de kwaliteit van het product gewaarborgd.

Voor de uitvoering van de werkzaamheden zijn veelal specifieke kwaliteitseisen van toepassing, om aan de eisen voor de kwaliteit of veiligheid van een product te voldoen. Zoals de vastgelegde normen AS 9100, IATF 16949 of ISO 9000.

Kalibra kan u helpen bij het verzorgen van de kalibratie van meetapparatuur die gebruikt wordt bij het produceren en verwerken van kunststof of metaal. Hiermee voldoet u aan de eisen voor kwaliteitsborging.

Kalibratie meetmiddelen metaal en kunststof

Kalibra verzorgt in de metaal en kunststofindustrie de kalibratie van meetinstrumenten, zoals de kalibratie van:

  • Geometrische meetinstrumenten: Voor meting inwendige maten, uitwendige maten en kalibers
  • Drukmeters (in gebruik bij productieprocessen)
  • Thermometers (in gebruik bij productieprocessen)
  • Momentsleutels

Kalibra kan ten aanzien van deze werkzaamheden u ook van dienst zijn met consultancy.

Werkwijze in de metaal- en kunststofindustrie

De werkzaamheden kunnen verzorgd worden in een mobiele meetkamer van Kalibra bij u op locatie, of in een stationaire meetkamer.

Wij werken geheel conform de internationaal erkende norm ISO 17025 voor kwaliteitsborging bij kalibratie instellingen. Meerdere werkzaamheden kunnen aansluitend gecombineerd worden, waardoor het aantal toeleveranciers voor u, voor de verschillende werkzaamheden beperkt blijft.

Kalibra is geen leverancier van apparatuur. Hierdoor is de objectiviteit bij de metingen en dienstverlening gewaarborgd.

Klanten waar we trots op zijn

Wij werken o.a. voor:

atlas copco logo
gs logo
ned train logo

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.

Bianca Nelissen

Accountmanager

Onze diensten

Kalibra specialiseert zich in kalibraties en validatie. Daarnaast verzorgen wij ook inspecties en metrologische keuringen. Wat wij doen:

Kalibreren

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van kalibraties en neemt graag de zorgen uit handen. Wij werken geheel conform de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025, zijn snel en nauwkeurig.

Gereedschap keuren op locatie

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van kalibraties en neemt graag de zorgen uit handen. Wij werken geheel conform de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025, zijn snel en nauwkeurig.

Visualisatie van luchtstroming

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van kalibraties en neemt graag de zorgen uit handen. Wij werken geheel conform de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025, zijn snel en nauwkeurig.

Trainingen

Wij werken branchegericht

IJken

In de IJkwet (nu Metrologiewet) werd de inspectie van meetinstrumenten aangeduid met de term ijken: het vaststellen of het meetmiddel, meetsysteem of referentiemateriaal geheel voldoet aan geldende wettelijke voorschriften.

Valideren

Met het valideren van (bedrijfs-)processen leveren wij u het gedocumenteerde bewijs of kritische ruimten/apparatuur voldoen aan de internationale richtlijnen.

Valideren (medische) gassen

Op zoek naar een expert voor het valideren van (medische) gassen? Wij controleren of uw gassen voldoen aan de (inter-)nationale normen en richtlijnen. We bekijken of uw gassen voldoen aan alle criteria en doen aanbevelingen om te voldoen aan de geldende kwaliteitsnorm.

Inspectie

Inspectie in de metrologie betreft het toetsen of een meetinstrument aan de metrologische wetgeving voldoet.

Kalibratie meetmiddelen

Kalibra is expert op het gebied van verschillende soorten kalibraties. We kunnen u helpen met de kalibratie van uw meetinstrumenten. Zowel losse meetmiddelen kunnen gekalibreerd worden, als vast opgestelde meetmiddelen in het productieproces.

OK & CSA OKé

Patiënten komen in hun meest kwetsbare toestand in uw operatiekamer. Dat schept enorme verantwoordelijkheid. OK OKé is een aanpak voor technisch onderhoud en beheer in operatiekamers.

Detachering

Opgeleide en ervaren Kalibra medewerkers zijn voor korte of langere tijd op afroep beschikbaar. Zelfs enkele dagen per jaar is mogelijk en bent u vaak zelfs goedkoper uit.

Consultancy

Bij het uitvoeren van kalibraties en validaties kan onze consultancy u van dienst zijn als het gaat om advies en begeleiding.

Gasdetectie

Om zeker te zijn dat uw gasdetectoren goed werken is periodieke kalibratie en preventief onderhoud nodig. Naast de kalibratie en het preventieve onderhoud voeren wij ook reparaties uit. Uiteraard met behoud van garantie.

Onderhoud en beheer

Uw installaties moeten doen waar ze voor zijn aangeschaft. Kalibra verzorgt onderhoud en beheer van al uw materieel. Van gereedschap tot koelkast. Professioneel en praktisch.